Aanmelden voor de nieuwsbrief

Blauwe Elohim engelen

De lange blauwe engelen zie ik heel soms als ze me specifiek iets willen leren of laten zien. Voor het eerst zag ik ze een jaar of wat geleden op de inwijdingsberg "Schiehallion" in Schotland. Net als op de Elohim Krachtplaats zijn daar de sluiers dun en is er een verbinding met de etherwereld.

De enorme lange  blauwe engelengestalte die aan weerszijde van het bergpad waarop ik wandel plotseling opduiken hebben een enorme kracht en intensiteit aan uitstraling. Het zijn geen "kleine jongens".  Ze trekken zich onmiddelijk enkele meters terug in de fractie van seconde dat ik schrik. Ik voel automatisch onmiddelijk in; "zijn ze positief of negatief"? Zo gauw de engelen voelen dat ik hun licht en positivteit waarneem komen ze opnieuw naar me toe en vragen of ik mee wil naar hun wereld.
Ik zeg "ja" en kom in een gouden etherische wereld terecht vol licht, liefde en andere lichtwezens. De Elohim engel legt me uit dat in het begin van de aarde, tijdens de eerste Lemurische tijd,  wij allemaal zo vol eenheid, licht en liefde zijn.  Iedereen is er als een engel van goedheid en goud in de etherische periode van het ontstaan van de aarde.
na een enorme lange tijdperiode wordt de aarde harder en ontstaat er uit haar ethersfeer de stoffelijke Aarde. De helft van de engelen, de toekomstige mensheid, heeft de moed om de toekomst in te gaan als mens om liefde en genieten in een stoffelijke wereld te ontdekken, maar ook om wedergeboorte en dualiteit te leren kennen. De andere helft van de toekomstige mensheid, de blauwe engelen, houden de oorspronkelijke goedheid en eenheidsenergie vast in de etherische lagen van de aarde en blijven leven in oneindig licht. 

Na eonen van tijd, in de komende tijdsperiode op Aarde, is het de bedoeling dat we weer door de dimensiesluiers heen kunnen zien om daar o.a. opnieuw de andere helft van het bewustzijn van de mensheid te ontmoeten; de blauwe engelen vol kracht en goedheid.  

De blauwe engel vertelt mij dat hun evolutie zal ophouden als ze niet opnieuw durven versmelten met mensen. Maar zegt hij, ze zijn zo bang voor dualiteit! Zo bang dat hun ultieme gouden licht besmet raakt met onze schaduwkanten.  Hun evolutiesprong vraagt aan hen te vertrouwen op hun licht en te geloven dat onze schaduw hun licht nooit kan veranderen. Maar ze hebben nog nooit geleeft met onzekerheid, donkere gedachten, pijn en ziekte. Ze zijn er intens bang voor en zoeken soms mensen die ook licht uitstralen om mee te oefenen en uit te wisselen...

"Maar", zegt de blauwe engel; "jullie evolutie als mens houdt ook op als jullie niet leren vanuit je pure natuur en onschuld, vol vertrouwen en zonder egobescherming te leven, te leven alsof je nooit pijn hebt gekend.... Want als je dat kunt dan ben je weer liefde en als een van ons, alleen wel van stof. Dan wordt je een engelenmens. En als genoeg mensen zo ver zijn dan versmelten onze bewustzijnsvelden en ontstaat de nieuwe gouden tijd en mensheid. Dan wordt de mens Mens.

 

****


 

De blauwe engelen op de Elohim Krachtplaats 

 

De blauwe engelen op de Elohim Krachtplaats hebben hun thuisplek bij het Lemurisch bos en de voorhoofdchakra en keelchakraplekken van de Helende Tuinen.  Een enkele keer verschijnen ze ook op andere plaatsen.  Soms lukt het met ze in contact te komen.

 


 

Van wit naar blauw

 

De Elohim engelen schitteren in hun meest stralende witte kleden. Maar een engel licht op als een  nog sterker stralend, prachtig blauw licht. Hij is de enigste. Nog nooit hebben de anderen zo'n mooi kleed gezien en jaloers vragen ze aan God; "God kunt u me ook zo'n mooie mantel geven? Dat willen wij ook!"  

En in al zijn goedheid zegt God; "jawel, maar weet je dat wel zeker want je wordt pas zo mooi blauw als je op aarde geweest bent."

Maar iedereen wil naar de aarde  voor dat mooie blauwe kleed. Niet wetende hoe lang het duurt voor ze terug kunnen keren. Ze worden niet eerder zo prachtig blauw dan na alle dualiteit en ego te zijn aangegaan en er ook weer van los te zijn gekomen.


Mijn doel en het doel van de  Elohim Krachtplaats is onszelf te ondersteunen als blauwe engelen om de wereld  een beetje mooier te maken. 

Joke ElZiam Nootebos