Aanmelden voor de nieuwsbrief

Organisaties in de nieuwe tijd

 


 

We willen allemaal de wereld het beste van onszelf geven. We voelen de Verandering.

Het bestaande hiërarchische systeem kenmerkt zich door afgeschermde informatie en het slechts werken voor geld, erkenning, of positie. Het is (deels) nog gericht op materiële ambitie, financiële luchtkastelen, afgescheiden denken en het sluiten van bondjes om persoonlijke doelen veilig te stellen.

 gouden cirkel

De snel veranderende tijd stelt hoge eisen aan medewerkers en organisatie, aan efficiëntie en leidinggeven. De oude tijd laat elke blokkade zien als tegenwind, zowel voor het individu als de organisatie.

 

Oplossing

De oplossing daarvoor is non-duaal leidinggeven vanuit zelfrealisatie en innerlijke integriteit. Deze Gouden Tijds-leiders zullen alleen al door hun uitstralende Kracht, Licht en heelheid, enorme positieve invloed  uitoefenen op het bedrijf of de instelling. Komen daar hun aardse kwaliteiten bij dan trekken ze moeiteloos hele afdelingen in welzijn, onderlinge harmonie en balans.  Plezier en gemak, klandizie en efficiëntie zullen toenemen.

 

Waarbij komt het Elohim Business team kijken?

Het Elohim Business Centre ondersteunt mens en organisatie naar non-duaal, Gouden Tijds leiderschap en zelfrealisatie. Ontwikkeling, reading en coaching van onbewuste, fysieke, emotionele, mentale en spirituele patronen van leidinggevenden, teams en organisatie zijn van belang. Onbewuste en onderbelichte tendensen worden door het EBC-team, dat hierin, naast praktisch management en bedrijfsleiderschap, jarenlange ervaring heeft, aan het licht gebracht. Adviezen en coachingsmogelijkheden worden aangereikt voor veranderingstrajecten en eigen ontwikkeling. We willen immers van oude tijd naar Gouden Tijd.


                 oude tijd                                                                             Gouden tijd 

weinig initiatief, intern gericht                                             creatiekracht, ondernemend
nauwelijks samenwerken                                                   innerlijke zekerheid, groepsverantwoordelijkheid
weinig communiceren, vanuit zichzelf denken                invoelend vermogen, groepsbewustzijn
hoog ziekteverzuim                                                               innerlijke kracht en inspiratie
niet tegen kritiek kunnen                                                     oordeelloos zijn
....                                                                                              .....

meer voorbeelden..


 

Congruentie van persoonlijke-, organisatie- en maatschappelijke doelen

In de zeer nabije toekomst zullen medewerkers vanuit hun hart en niet vanuit geld of ambitie kiezen voor de organisatie. Dit brengt meer bereidheid tot samenwerking met  de leiding en omgekeerd. Scheiding tussen werkvloer en leiding lost op in het hart voor het gezamenlijke doel.

Een nieuwe samenleving tilt organisaties, instellingen  en bedrijven uit het ego (ik) tijdperk naar het wij-tijdperk. Geld en relaties zullen steeds meer slechts middelen zijn die dienen om het doel van jouw organisatie of de samenleving te dienen i.p.v. een doel op zich. De nieuwe samenleving is veelal omgekeerd aan de huidige situatie, waar grote geldbedragen terecht komen bij enkelen. Alleen nieuwetijds organisaties - (wij-organisaties)  zijn in de nabije toekomst levensvatbaar en zullen een ongekende kracht en voorspoed kennen! Wees er tijdig bij, informeer je, neem contact op en verleg je eigen of organisatie-koers nu het nog kan.

 

Mensen zullen met hart en plezier werken

Als jouw organisatie de samenleving dient, zal iedere naar eenheid gecoachte medewerker met hart, handen en ziel de organisatie dienen. Er ontstaat als vanzelf een sfeer van bezield werken, gelijkwaardigheid, zelfontwikkeling, genieten en overvloed.

 

De samenleving verandert: van ik- naar wij-tijdperk,

lees meer of neem contact op (voor een persoonlijke & bedrijfsreading, zie je toekomst)

© Joke ElZiam Nootebos