Aanmelden voor de nieuwsbrief

Af te leggen weg voor het authentieke zelf en de levensbestemming

Tegenwoordig wordt het authentieke zelf veelvuldig verward met het hogere zelf of de ziel. spoor.jpgHet authentieke zelf is echter het hogere zelf van het hogere zelf, of te wel, de Goddelijke oorsprong en de daarbij behorende levensbestemming.

 

Zelfrealisatie zorgt voor werken vanuit het authentieke zelf, de levensbestemming en passie

Angst voor onzekerheid, gezichtsverlies, ziekte, kwetsbaarheid, angst voor relatieverlies, inkomsten- of woningverlies, dominantie en egoambitie moeten eerst oplossen wil iemand volledig zelfgerealiseerd worden. Een dagelijks verlangen naar te leven vanuit oneindig bewustzijn en liefde moet de sturende kracht zijn. Persoonlijke wil en egoverlangens moeten zich geleidelijk aan aanpassen aan de hogere innerlijke stem en leiding. Grenzen, weerbaarheid, autonomie dienen eerst te staan als een huis om een sterke fundering te zijn voor een leven vanuit het authentieke, zelfgerealiseerde zelf. Net als eigenliefde, zelfrespect en waardering. De persoon moet onafhankelijk kunnen zijn van respect, waardering, aandacht, bevestiging en liefde. Zijn of haar eigen beste gezelschap zijn. Drie maanden gemakkelijk gelukkig op zichzelf kunnen zijn zonder anderen te bellen, nodig te hebben of te ontmoeten. Ons beste gezelschap is oneindig Bewustzijn en Liefde, waaruit ook het authentieke zelf bestaat. Dat is de eigenlijke vervulling van al onze verlangens en niet wat we daarbuiten zoeken. Vanuit dit Zijn kan onbaatzuchtige dienstbaarheid met plezier en gemak gaan stromen.


Pas zo wordt de ultieme Taak, dienstbaarheid of levensbestemming duidelijk als een gevoele n weten van de  ziel, als een ideaal in de intelligentie dat moet worden verwezenlijkt. Vaak creëren we allerlei hindernissen in gedachten, wachten we op anderen of op geld en mogelijkheden, waardoor we het uitstellen, net zolang tot we rijp, autonoom en krachtig genoeg zijn. Bereid zijn alles op te geven omdat we niet anders kunnen dan ons authentieke zelf te belichamen en het ideaal te verwezenlijken.

 

We vinden het jammer als niemand onze daden en keuzes bevestigt en begrijpt, niemand helpt, maar we overwinnen alle angst om er niet meer bij te horen, ons hoofd boven het maaiveld uit te steken, anders te zijn, want niets weerhoud ons meer. Veel moeten we opgeven en loslaten. Sommigen op het zelfrealisatiepad krijgen al eerder in hun leven beproevingen door scheiding e.a. situaties om vergevingsgezind en liefdevol los te leren laten, needings op te geven, zich op te richten en opgevuld te raken door het hoogste.
"Needing" op familie- relatie, werk-, gezondheid, inkomen, positie of woning worden losgelaten door de bereidheid alle noodzakelijke offers (realisatie-lessen) te brengen. Het oude word losgelaten om plaats te maken voor het hoogste en nieuwe.
De persoonlijkheid wordt nu dag en nacht, twijfelloos toegewijd aan zijn / haar dienstbare ideaal. Hij/zij  gelooft er volledig in en gaat er volledig voor met al zijn / haar krachten.  Is daarmee trouw aan het authentieke zelf en ontvangt daarom vanzelf alle steun.  Belemmeringen lossen nu vanzelf op.

 

Het richten van de krachten

Elke idee, elke keuze en daad moet hieraan trouw zijn om voeding te kunnen geven aan verwezenlijking. Dit voortdurend richten van de krachten en de toewijding is ultieme liefde. Alleen liefde maakt het mogelijk. Hogere wil en persoonlijke wil, het oneindige hart en het persoonlijke hart, alles spant nu samen in egoloze dienstbaarheid en wordt tot een enorme manifestatiekracht. Het werk dat hij/zij doet zal dan dienstbaar zijn aan het organisatiedoel en het maatschappelijk belang. Naarstig wordt er door de omgeving gezocht (en gevonden) naar onze schaduw, randjes en kantjes en soms is er ook heel wat afgunst over hetgeen dat wordt bereikt of neergezet.  Het neerhalen en afzetten worden gedaan zodat de ander zich groter kan voelen. Eigenlijk ook hetzelfde wil maar nog niet kan. Het is vaak onbewust en kan ons bezeren als we het niet snappen en in liefde loslaten.

 

Kwaaltjes, zwaarte, neerslachtigheid maken plaats voor stralendheid 

Vanuit het authentieke zelf en de levensbestemming zijn open samenwerking, uitstekende gezondheid, stralendheid en een goede flow met veel geestkracht, daarna een natuurlijk gevolg. Een grote geestelijke inspiratie en een hoger doel brengen zoveel energie door het lichaam, de psyche en het gevoelsleven dat lethargie, vermoeidheid, teveel aangepastheid, fysieke zwakte en neerslachtigheid als sneeuw voor de zon verdwijnen. Net als de weerstand op ons pad. De levensenergie zal enorm toenemen, zo ook de stralendheid. Hogere krachten en hogere dimensies zijn voor het eerst een geïntegreerd deel van ons menszijn en lichaam. De mens is Mens geworden. 

Joke ElZiam Nootebos

 

Contact
Velen zochten een meester toen het zover was en zijn je voorgegaan. Niet altijd hoef je naar India. Het Elohim Business Centre is hierom bekend bij hen die de diepgang zochten. Bij hen die niet alleen de geest maar ook de samenleving en materie wilden verlichten . 

Voor persoonlijke consulten en ondersteuning bij je levensbestemming en zelfrealisatie